top of page

Sørsamisk utelunsj

1.png

Delta i å bake ditt eget samiske brød, laejpie, over bål og nyt et tradisjonelt måltid. Samtidig som dere lager brødet, får dere lære om sørsamisk kultur og tenkemåte. Opplev autentiske samiske mattradisjoner med lokale råvarer vi har sanket selv.

Lær om hvordan samer sanker mat fra den umiddelbare naturen og høster med måte, om hvordan samer tilbereder og konserverer mat som et nomadisk folk. Det er en grunnleggende verdi at maten skal være kortreist. Vår mat inkluderer også ureiste råvarer, som egenprodusert ripssaft og blåbærsaft, tyttebær, samt reinkjøtt fra lokalt slakteri.

Vi lager tradisjonelt samisk brød stekt på bålet. Brødet har en sentral plass i det samiske måltidet og ble ofte en erstatning for potet. Det samiske brødet ligner ikke på vanlig brød slik vi kjenner det i den norske matkulturen. Velg mellom laejpie med ost eller røkt og lettsaltet reinkjøtt, souvas.

Fin aktivitet for hele familien, men passer også for bare voksne.

Varighet: ca. 1 time.

Pris: 595,- per person. Minimum 2 personer.

Broadstone/Visit Helgeland
Foto: Visit Helgeland/Broadstone
Foto: Visit Helgeland/ Broadstone
Foto: Visit Helgeland/ Broadstone
bottom of page